Asiatisk biffsallad
Fantastisk god kall asiatisk biffsallad med shiratakinudlar, mört kött och en härlig dessing. Passar lika bra till vardags som fest!
I samarbete med: Cecilia Folkesson
Du behöver
- 400 g
ryggbiff, toppbog eller entrecôte
- 1 pkt
Nudlar (glasnudlar eller shiratakinudlar)
- 2 st
morötter
- 150 g
sockerärtor
- 1 st
mango
- 4 st
salladslökar
- 1 st
lime
- 1 st
röd chili
Dressing- 2 msk
färsk ingefära
- 2 st
klyftor vitlök
- 2 msk
tamari eller japansk soja
- 2 msk
sesamolja
- 2 msk
rapsolja
- 1 msk
fisksås
- 1 msk
honung
- 2 st
lime (saften)
- 1 st
röd chili
- 1 st
kruka färsk koriander
Topping- 1 st
kruka färsk koriander
- 1 st
påse jordnötter
- 1 st
Röd chili
- 2 st
Limeklyftor
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°.
- Torka av köttet, salta och peppra.
- Stek köttet i olja/smör i stekpanna tills det fått fin färg.
- Lägg köttet i en ugnssäker form och låt det gå klart i ugnen, innertemperatur ca 55-60°.
- Låt köttet vila ca 5 min innan du skär upp det i tunna skivor.
- Gör klart nudlarna enligt anvisning på paketet.
- Blanda ihop dressingen, smaka av under tiden.
- Strimla morötter och salladslök och skär mangon i kuber.
- Blanda nudlarna med ca 2/3 av dressingen
- Blanda ihop nudlarna med grönsakerna och mangon och lägg på köttet.
- Toppa med resten av dressingen, hackade salta jordnötter, koriander, lite extra chili och limeklyftor.